Palačinky v troubě neboli Dutch Baby Pancake

Palačinky v troubě neboli Dutch Baby Pancake

Olympijská disciplína v mojí kuchyni? Tak těch je vážně hodně. Ale tohle je královská. Stihnout vyfotit překrásně vystouplou Dutch Baby Pancake, než zase spadne, to jde jedině ve světovém rekordu. Tím pádem trénink, příprava, koncentrace a … zase jsem to nestihla. Ale když nefotím, tak je to velká pohoda, úžasná krása a neuvěřitelná dobrota. Zní to jako reklamní text, že jo. Ale je to pravda pravdoucí.

RECEPT

Stačí dodržet čtyři základní pravidla a úspěch je zaručen. 1. Těsto se připravuje v mixéru. 2. Suroviny na těsto musí mít pokojovou teplotu. 3. Nechat těsto aspoň 30 minut odpočinout, aby mouka „vstákla“ tekutinu. 4. Rozpálená trouba a pánev.

Všechny ingredience nasypu příp. naleju do mixéru a rozmixuju. (Stačí mixovat tyčovým mixérem.) Je to teda mouka, cukr, sůl, vejce, mléko a vanikový extrakt. Pak musí těsto aspoň 30 minut odpočívat, aby mouka pořádně vstákla všechnu tekutinu.

Mezitím si zapnu troubu na 220 stupňů Celsia a dám do ní nahřívat pánev. Nebo jakékoli nádobí do trouby, které dobře drží teplotu.

Po 30 minutách vyndám horkou pánev z trouby a nechám na ní rozpustit máslo. Jakmile je máslo rozpuštěné, vliju do pánve odpočinutá těsto a dám hned pánev znovu do trouby. Peču 15 minut (max 20). Připravím si mezitím, co máme na palačinky nejradši. Funguje cokoli, co dáváme na palačinky. Takže citrón s medem nebo hnědým cukrem, marmeláda, jogurt s ovocem a agáve sirupem…

Palačinka je hotová, když vyběhne po stranách pánve i uprostřed, a má zlatou barvu. Vyndám z trouby a rovnou na stůl. V podstatě okamžitě zase spadne. Ale pořád je krásná. Rozkrojím ji na trojúhelníky jako pizzu a každý dostane kousek na talíř. Hotovo.

Palačinky v troubě neboli Dutch Baby Pancake

Palačinky v troubě neboli Dutch Baby Pancake

Máte rádi palačinky? S marmeládou? S ovocem a javorovým sirupem? S medem a citrónem? Tak to musíte zkusit Dutch Baby Pancake.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 3 osoby

Ingredients
  

  • 1/2 hrnku (cup) hladké mouky CUP = 250 ml
  • 1/2 hrnku (cup) plnotučného mléka CUP = 250 ml
  • 2 vejce velikosti L
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 2 polévkové lžíce másla

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating