Cizrnové placičky s petrželkou

Cizrnové placičky s petrželkou

Nevím, jestli cizrna má ráda mě. Ale já jsem její velká milovnice. Dobrý falafel nikdy neodmítnu. Ovšem když není po ruce falafel, ale je doma cizrna, tak si dělám tyhle cizrnové placičky s petrželkou. Jsou dochucené velmi podobně jako falafel, ale mají jemnější texturu i chuť.

Recept

Cizrnu z plechovky propláchnu pod tekoucí studenou vodou a nechám ji okapat. Mezitím si pokrájím šalotku na větší kousky a hladkolistou petrželku nadrobno. Oloupu stroužek česneku.

Okapanou cizrnu přesypu do větší mísy, ve které se mi bude i dobře mixovat tyčovým mixérem. Přidám k ní celá vejce, šalotku, česnek, Tahini pastu a mixuju dohladka. Teď přidám petrželku a mixuju jen malou chviličku, abych nerozmixovala úplně všechny kousky petrželky. Nakonec přisypu ještě strouhanku, přidám sůl a pepř. Všechno promíchám a budu mít hladké mírně tekuté těsto (asi jako na bramboráky).

Na pánvi rozehřeju malinko slunečnicového nebo jiného rostlinného spíše chuťově neutrálního oleje a při střední teplotě opékám placičky z každé strany do zlatova. Těsto dávám na pánvičku větší lžící a vždycky ho ještě lehce upravím. Placičky dávám na papírové utěrky, abych je zbavila přebytečného oleje. Hotovo.

Jíme je jako hlavní jídlo s kupou zeleniny a bylinek. To by byla verze pro vegetariány. Nebo jako přílohu k opečenému chorizu  pro všechny, kterým maso nesmí chybět.

Protože miluju petrželku, nakrájím si ještě jednu hrst listů nadrobno. Přidám čtvrtku šalotky, která je taky nadrobno nakrájená. Zakázku všechno citrónem. Osolím. Popepřím. Promíchám a touhle směsí si každou placičku ozdobím. Ještě pár kapek pálivé omáčky Sriracha a jsem v sedmým nebi.

Cizrnové placičky s petrželkou

Cizrnové placičky s petrželkou

V tomto receptu je nekonečně variabilní cizrna dochucená zcela tradičně čerstvou petrželkou, Tahini pastou, česnekem a římským kmínem.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Hlavní jídlo / Main Dish, Předkrm / Appetizer, Příloha / Side dish, Svačina / Snack
Servings 2 osoby

Ingredients
  

  • 1 plechovka cizrny
  • 3 vejce velikosti M
  • 1 velká hrst čerstvé hladkolisté petrželky nadrobno nakrájené
  • 1 polévková lžíce strouhanky
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 šalotky
  • 2 čajové lžičky Tahini pasty
  • římský kmín
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Notes

Cizrnove placicky
Cizrnove placicky

One comment

  1. Vypadají krásně :) Já falafel taky zbožňuju a snad všechno z cizrny, takže toto urcite vyzkousim! :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating