Jemné mandlové rohlíčky

Jemné mandlové rohlíčky - české vánoční cukroví

Ach ta předvánoční nostalgie, ta se mě letos nějak drží. Ještě jednou jsem zalovila v kuchařce České Vánoce v kuchyni – Vzpomínky a recepty z Chodska a Pošumaví od Květy Korečkové a tyhle rohlíčky jsou bezkonkurenční. S těstem se pracuje skvěle, nedrolí se, nepatlá se, funguje. Rohlíčky jsou křehké a opravdu jemné.

Hladkou mouku, mleté mandle, moučkový cukr, vanilku a skořici nasypu do mísy a promíchám. Změklé máslo si pokrájím na malé kousky a přidám ho do mísy. Nakonec ještě dva žloutky a začnu v míse zadělávat těsto. Když se suroviny zlehka propojí, vysypu si všechno na pracovní desku a prohnětu do hladkého těsta. Potom těsto zabalím do fólie a nechám odležet v lednici do druhého dne.

Rozehřeju troubu na 170 stupňů Celsia. Z těsta si uždibuju kousky, vyválím v dlaních kuličku a pak vyválím váleček a vytvaruju rohlíček. Na plech si dám pečící papír. Je to šup šup. Pak peču do růžova a po 8 minutách kontroluju. Doba pečení zase záleží na velikosti rohlíčků, takže první plech pozoruju velmi bedlivě a pak už to jede jako po másle. Ještě vlažné rohlíčky obalím v moučkovém cukru. Hotovo.

Jemné mandlové rohlíčky - české vánoční cukroví

Jemné mandlové rohlíčky

Vánoční cukroví zasněžené moučkovým cukrem chutná po mandlích a máslu, voní po vanilce.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 8 minutes
Total Time 18 minutes
Course Dezert / Dessert
Cuisine České / Czech

Ingredients
  

  • 280 g hladké mouky
  • 200 g změklého másla
  • 100 g loupaných mletých mandlí
  • 50 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 špetka mleté skořice
  • dužina z 1/2 vanilkového lusku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating