Quesadillas s pečenou dýní

Quesadillas s pečenou dýní

Tady v Bonnu je dneska krásný podzimní den, modrá obloha, příjemně teplo, vítr tak akorát. Úplně ideální na nějaký lehčí oběd, protože až se zatáhne a začne pršet, tak to já si budu zase užívat pikantní guláše a hustý polívky. Prostě všechno, co mě pořádně prohřeje.

Dneska si ještě dám dýni, tentokrát si ji zapeču v tortille. Předehřeju troubu na 200 stupňů Celsia. Z máslové dýně odkrojím 5 koleček, asi 2 cm široké. Rozložím je na plech vyložený pečícím papírem. Každé kolečko posolím, opepřím, posypu uzenou paprikou a pokapu olivovým olejem. Nechám je péct v troubě do měkka, trvá to asi 30 minut.

Mezitím si natrhám mozzarelu a umyju a nadrobno nakrájím čerstvý koriandr. Když jsou dýně měkké, rozdělím je na tortilly a lehce je rozmačkám vidličkou. Posypu mozzarelou a koriandrem. Podle chuti ještě dosolím, dopepřím a pro milovníky ostrého přidám ještě chili nebo trošku pálivé uzené papriky. Tortilly přehnu napůl a zapeču je v kontaktním grilu nebo nasucho na pánvi. Raději na menší teplotu a pomaleji, už jsem to párkrát neuhlídala a spálené quesadillas letěly do koše. Quesadillas jsou hotové, když je náplň prohřátá a tortilla zvenku zezlátne. Hotovo.

Quesadillas jsou dobré jen tak, se salsou anebo s jogurtem ochuceným limetkou a chili.

Quesadillas s pečenou dýní

Quesadillas s pečenou dýní

Pečená máslová dýně s uzenou paprikou v mexickém kabátku.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 45 minutes
Course Hlavní jídlo / Main Dish
Cuisine Mexické / Mexican
Servings 2 osoby

Ingredients
  

  • 4 tortilly kukuřičné nebo pšeničné
  • 5 koleček máslové dýně 2 cm široké
  • uzená paprika
  • sůl
  • pepř
  • mozzarela
  • 1 hrst čerstvého koriandru

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating