Sladký zapečený toust

Sladký zapečený toust

V neděli ráno to u nás doma bylo trochu hrrr. Rozhodli jsme se totiž už minulý víkend, že vyrazíme na houby a přes tenhle plán nejel vlak. No jo, ale mělo to jeden háček. Víkendová rána míváme dost pozvolná, prostě žádnej spěch. Hraje příjemná hudba, voní čerstvě namletá káva, smaží se slanina a my s Tomem, ještě v pyžamu a se zalepenýma očima, si prostě jen tak lebedíme a dlouze snídáme. Tuhle neděli jsme se museli vybičovat k rychlejšímu tempu. Na houby se přece nejezdí v poledne.

Protože je pro nás ale společné víkendové snídání téměř svatý a my se  jen tak ošidit nenecháme, připravili jsme si parádní rychlovku, sladkou a voňavou. Sladký zapečený toust s ricottou, medem, banánem a čokoládou. Děkujeme ti za něj, Jamie Olivere a jak sám říkáš: Ať žije toustík :-).

Rozehřeju toustovač a připravím si dva plátky velkého máslového toustového chleba. V malé misce smíchám ricottu s medem a nanesu na oba plátky chleba. Na to nakladu kolečka banánu a čokoládu nalámanou na menší kousky. Přiklopím zbylými plátky chleba a zapeču v toustovači. Trvá to asi 3 minuty. Jojo, ať žije toustík.

Sladký zapečený toust

Sladký zapečený toast

Křupavá, voňavá, sladká rychlovka.
Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Course Hlavní jídlo / Main Dish
Servings 2 osoby

Ingredients
  

  • 50 g ricotty
  • 2 lžičky medu vrchovaté
  • 1 banán nakrájený na kolečka
  • 40 g tmavé čokolády
  • 4 plátky toustového chleba velkého máslového

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating