Grilované plněné jalapeños

Jalapenos zelené

Vůbec nebyly v plánu. Jalapeños jsem kupovala na rajčatovou salsu. Ale já mám vždycky velký oči. Tím pádem mi zbyly a já jsem začala lovit v paměti, kde jsem co kdy četla nebo viděla, kde bych mohla tyhle ďábelský papričky použít. Tak naplním je sýrem. OK. Andrea říkala obalit ve slanině. OK. Neškodilo by trochu česneku. OK. A všechno to ogriluju. Jo. Rozhodnuto.

RECEPT

Papričky rozkrojím podélně i se šťopkou. Neodkrajuju ji, ale spíš se ji snažím rozkrojit. Vydlabu žebra a vyndám semínka. Pořádně je umyju.

Smíchám si tvarohový sýr (třeba Philadelphii nebo lučinu) s nastrouhaným sýrem Chedar. Ochutím tuhle směs solí, pepřem a utřeným česnekem. Promíchám, ještě dochutím. Každou polovinu papričky naplním sýrovou směsí, která by měla být s okrajem papričky zarovnaná. Ne do kopečka. Pak rozkrojím každý plátek slaniny ještě na užší plátky. Každou papričku slaninou kompletně obalím. Kromě té šťopky.

Rozpálím gril a papričky na něj naskládám. Griluju je celkem asi 8 – 10 minut. Začnu tak, že je položím to „sýrovou“ rozkrojenou stranou na gril a minutku griluju. (Ideálně si je dát na chvilku před grilováním do ledničky, aby sýrová směs trošku ztuhla.) Pozor, aby sýr nevytekl. Teď se ukáže, jak dobře jsou papričky obalené ;-). Papričky rychle otočím a nechám je teď už zbylých 7 – 9 minut grilovat. Slanina je zlatá a křupavá. Hotovo.

Malá drobnost k pivu nebo vínu. Předkrm nebo jen tak na chuť. Všechny milovníky ostřejších chutí určitě potěší.

Jalapenos zelené

Grilované plněné jalapeños

Ostřejší chuťovka. Jasná závislost. Grilované jalapeños plněné sýrem a obalené ve slanině.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course Předkrm / Appetizer, Svačina / Snack
Cuisine Mexické / Mexican

Ingredients
  

  • 3 polévkové lžíce sýru Philadelphia nebo Lučiny
  • 1 polévková lžíce nahrubo nastrouhaného Chedaru
  • 1 stroužek česneku utřený nebo drcený
  • cca 8 jalapeňos
  • cca 5 plátků slaniny

Notes

Jalapenos ve slanine
Jalapenos ve slanine
img_1598
img_1599

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating