Nejrychlejší hrášková polévka

Nejrychlejší hrášková polévka

Jsou dny, kdy na dlouhé vaření nemám ani čas, ani náladu. Já vím, zní to neuvěřitelně. Ale zase se mi ještě nikdy nestalo, že by mě nebavilo si o jídle povídat. Anebo si aspoň o jídle číst, když zrovna neulovím nikoho, do koho bych mohla hustit moje gastro-rozumy nebo ho vyslýchat, co nejradši jí, jaké jsou jeho rodinné recepty nebo neoblíbenější restaurace.

Teď před Vánoci se vyptávám každého, co jí během vánočních svátků, jak to připravuje, proč a pro kolik lidí, co je to za tradici….. Každý policejní výslech je oproti mému kulinárnímu výslechu procházka růžovým sadem.

A už je to tady, recept je všeho všudy na dva řádky, ale já tady zase vypisuju román.

Oloupu si cibuli a nakrájím ji na kousky. Máslo dám do hrnce a rozehřeju ho. Cibuli na něm nechám zesklovatět. Teď přidám hrášek. Posolím ho a promíchám v hrnci s cibulí. Zvýším teplotu a hrášek přeliju horkým vývarem. Já mám nejradši drůbeží vývar, ale zeleninový taky funguje dobře. Teď 5 – 10 minut vařím. Hlavně ne moc dlouho. Hrášek musí zůstat krásně zelený. Rozmixuju všechno dohladka. Už nic nepasíruju, mám ráda u hráškové polévky přesně tuhle konzistenci. Dochutím solí a čerstvě mletým pepřem. K polívce si mezitím připravím sýrové panini. Polívku někdy pokapu smetanou, ale není to vůbec nutné. Super rychlý oběd nebo večeře. Hotovo.

Nejrychlejší hrášková polévka

Nejrychlejší hrášková polévka

Zelená, sladká, svěží ale přesto vydatná polévka. Velmi rychlá a snadná příprava.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Course Polévka / Soup
Servings 4 osoby

Ingredients
  

  • 1 cibule
  • 1 kg zmrazeného hrášku
  • 1 l Kuřecího vývaru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • smetana nemusí být

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating