Raw: Sladké kakaové kuličky

Raw: Sladké kakaové kuličky s kokosem

Proč zrovna raw? A proč sladké? Proč já?

Když děti mlsají a taky, když spí, jsou k „sežrání“. V neděli budu 5 let mámou a mám obrovský štestí, protože náš Oli je jedlík k pohledání. Všechny recepty, které dávám na tasteactually.com jsou jím prověřené.

Rád taky pomáhá v kuchyni, z čehož jsem někdy úplně blažená a pluju kuchyní jako trpělivost a ochota sama. Milionkrát zvedám vařečku i kousky okurky ze země, konstatně otírám šťávu kapající z linky, hledám misku bez obrázku a pak zase s obrázkem, rozšlapávám rajčatový protlak na bílé podlaze… Vůbec to nevnímám a představuju si, že jsem se znenadání ocitla v nějaké přiblblé reklamě  na rodinnou pohodu „Vitana vaří sama“. Jindy zas se zapatlanýma rukama, špinavým oblečením mým i jeho, šlehám pohledem a třískám nádobím. Vedu přednášku na téma disciplína v kuchyni. Většinou se nenechá odradit. Protože ví, že když se vaří, tak se u toho ochutnává a krásně všechno voní. Oli je skvělej kuchař!

No a protože jsem máma, trpím utkvělou představou, že musím dítěti poskytovat pravidelně nebo aspoň většinou kvalitní plnohodnotnou a ještě k tomu chutnou stravu, která krásně vypadá. U svačin mám zásek. Nejrůznější ovoce nakrájené na ty nejprapodivnější tvary jen tak nebo nazdobené, ve skleničce, na talířku, s jogurtem nebo tvarohem…pořád dokola. Už i příprava mě nudí, natož to jíst. Tak jsem si říkala, že to musí jít i jinak a začala jsem pátrat ve vodách raw, protože raw zákusky, které jsem doteď ochutnala, mě nadchly.

Chia semínka už si u nás našly místo v jídelníčku a tímhle receptem se k nám probojovaly ještě raw kakao a kokosový olej. Jsem nadšená. A co Oli? Bral mi je z rukou ještě při přípravě.

Jde to rychle. Všechny ingredience naházím do mixéru a mixuju do  pasty, ve které klidně může zůstat i pár kousků ořechů. Udělám menší kuličky a obalím je v nastrouhaném neslazeném kokosu. Jsou příjemně sladké, neuvěřitelně intenzivně voní kakaem. Chutnají i po kokosu. Jsou skvělé.

 

Raw: Sladké kakaové kuličky s kokosem

Raw: Sladké kuličky

Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Course Dezert / Dessert

Ingredients
  

  • 200 g datlí měkkých sušených a nahrubo pokrájených
  • 90 g vlašských ořechů aspoň na hodinu namočených ve vodě a nahrubo pokrájených
  • 1,5 polévkové lžíce raw kakaa
  • 1 polévková lžíce chia semínek
  • 1 polévková lžíce vanilkové esence
  • 2 polévkové lžíce kokosového oleje

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating