Chia pudink s mandlovým mlékem a Chia pudink s mandlovým mlékem a RAW kakaem

Chia pudink s mandlovým mlékem a Chia pudink s mandlovým mlékem a RAW kakaem

Superman. Superstar. Super Bowl. Supernova. Super potraviny. Jsem od přírody skeptik. A o to víc, když je něco super. A úplně nejvíc, když jde o zázračný super potraviny. Jenže chia semínka? Jsou super.

Mám ráda snídaně, hlavně ty víkendový. Vajíčka, slaninka, uzený losos, čerstvý chleba a croissant, kopec zeleniny a ovoce, kafe voní celým bytem. Jenže to trvá, nejen připravit, ale taky sníst. Takže v týdnu si dávám často k snídani Chia pudink. Připravím ho už večer. Ráno stačí nakrájet ovoce. Žádný zdržování, je to super rychlost.

Notoricky známá fakta: Chia semínka plodí rostlina, která se jmenuje šalvěj hispánská. Pochází ze střední a jižní Ameriky. Do jídelníčku si Chia semínka zařadili už Aztékové a Mayové. A proč stojí zato dát si je (třeba jenom občas) i dnes? Obsahují omega-3 mastné nenasycené kyseliny, vlákninu, vápník a antioxidanty. Jsou skvělým zdrojem energie. Semínka přidávám do pečiva, nechávám je bobtnat nebo je nasypu na jogurt. Doporučená denní dávka jsou dvě polévkové lžíce pro dospělého.

CHIA PUDINK S MANDLOVÝM MLÉKEM

Ještě večer Chia semínka nasypu do mísy a zaliju je mandlovým mlékem. Všechno důkladně promíchám. Opravdu důkladně, aby se neudělaly hrudky. Používám vidličku nebo metličku. A teď už jenom mísu šoupnu do lednice. Pokud si vzpomenu, ještě jednou semínka večer promíchám. Do rána se vytvoří ze semínek jemný rosol. Někdo má radši tekutější, tak dá trochu víc mléka anebo naopak. Mandlové mléko mně osobně chutná s chia semínky nejvíc, ale úplně skvěle se bude hodit i jakékoli jiné. Rozhodně ale preferuju v tomhle případě mléka rostlinná. K pudinku ráno přidám nakrájené ovoce a podle toho, jestli je ovoce sladší nebo kyselejší, poliju všechno agáve sirupem. Hotovo.

CHIA PUDINK S MANDLOVÝM MLÉKEM A RAW KAKAEM

Večer Chia semínka a RAW kakao v míse zaliju mandlovým mlékem a míchám a míchám, dokud všechno pořádně nepromíchám. Zase nejlíp vidličkou nebo metličkou, aby se neudělaly hrudky. Dám mísu do ledničky a když jdu ještě kolem, tak semínka s mlékem a kakaem znovu zamíchám. Ráno zase přidám jenom nakrájené ovoce, poleju agáve sirupem. Hotovo.

„Chia pudink je SUPER snídaně pro SUPERmany i SUPERstars.“ :-)

Chia pudink s mandlovým mlékem a Chia pudink s mandlovým mlékem a RAW kakaem

Chia pudink s mandlovým mlékem a Chia pudink s mandlovým mlékem a RAW kakaem

Není pudink jako pudink. Začněte den zlehka. Chia pudink je zdravá snídaně pro všechny.
Prep Time 5 minutes
Total Time 5 minutes
Course Dezert / Dessert, Snídaně / Breakfast
Servings 2 porce

Ingredients
  

Chia pudink s mandlovým mlékem

  • 250 ml mandlového mléka neslazeného
  • 2,5 polévkové lžíce chia semínek
  • čerstvé ovoce
  • agáve sirup

Chia pudink s mandlovým mlékem a RAW kakaem

  • 250 ml mandlového mléka
  • 2 polévkové lžíce chia semínek
  • 1 polévková lžíce RAW kakao
  • čerstvé ovoce třešně, višně, banán
  • agáve sirup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating