Jarní krémová polévka s medvědím česnekem

Jarní krémová polévka s medvědím česnekem shora

Počkat, počkat, počkat! Irča už tady sice svým božím polentovým receptem vyhlásila konec sezóny medvědího česneku, ale já sem ještě jeden rychle a potichu propašuju. Přece ten česnek nevyhodím, že jo. A přece vás neochudím o něco tak skvělýho, jednoduchýho a rychlýho, jako je jarní krémová polévka s medvědím česnekem. To už je ale fakt “finito”. Irča má totiž pravdu. Medvědímu česneku už letos vážně odzvonilo. Teď přchází na řadu jinej elegán – chřest.

Ve velkém hrnci přivedu pomalu k varu zeleninový vývar s bramborami. Mezitím připravím chlebové krutony tak, že chleba nakrájím na menší kostičky a nasucho je orestuju na pánvi – jednoduchá věc. Polévku osolím, opepřím a přidám strouhaný muškátový oříšek. Než brambory úplně změknou, přihodím do ní medvědí česnek a nechám pár minut probublávat. Vmíchám smetanu a opět nechám krátce povařit. Nakonec hrnec stáhnu z ohně, připravím si ruční ponorný mixér a polévku rozmixuju dohladka. Ochutnám a případně ještě dochutím solí a pepřem.

Polévku servíruju nejradši v misce, navrch ji zdobím kromě připravených chlebových krutonů ještě nadrobno nasekanou petrželkou.

Z tohoto množství ingrediencí není polévka úplně hustá, takže pokud máte raději polévku více hustou, tak buďto uberte množství vývaru nebo přidejte bramboru. :-)

Jarní krémová polévka s medvědím česnekem shora

Jarní krémová polévka s medvědím česnekem

Pokud jste polévkoví, máte rádi chuť medvědího česneku zjemněného smetanou a oceníte, když je recept jednoduchý jako facka, tak je tohle právě pro vás.
Prep Time 40 minutes
Total Time 40 minutes
Course Polévka / Soup
Cuisine České / Czech
Servings 1.5 polévky

Ingredients
  

  • 1 l zeleninového vývaru (2 kostky bujónu Alnatura)
  • 4 brambory (střední velikost, oloupané a nakrájené na kostky)
  • sůl, pepř, muškátový oříšek (dle chuti)
  • 70 g čerstvého medvědího česneku (nakrájeného hala bala)
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • čerstvá petrželka (nasekaná nadrobno)
  • chlebové krutony (pražené nasucho)

Notes

Jarní krémová polévka s medvědím česnekem 2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating