Smoothie z kokosového mléka, banánu a jahod

Smoothie z kokosového mléka, banánu a jahod

V lednu jsem jela na vlně whole30 (určitě napíšu víc o týhle “očistě” a nový zkušenosti) a přiznávám, že blog jsem dost flákala. Nebyla jsem úplně ve svý kůži. První dva týdny jsem měla absťák po sladkostech a cukru. Střídaly se dny, kdy jsem byla unavená a přitom v noci nemohla spát s dny, kdy jsem měla energie na rozdávání. Teprve poslední týden v lednu se to najednou všechno vybalancovalo a já se začala cítit fakt dobře. Dokonce jsem zjistila, že v obchodě už nemusím brát regály se sladkostmi obloukem :-).

Smoothie z kokosového mléka, banánu a jahod se stalo mou oblíbenou “sladkostí” během onoho měsíce a vím, že si ho v různých obměnách budu připravovat dál.

Příprava je tak rychlá a jednoduchá, že to snad ani rychleji a jednodušeji nejde. Prostě dám kokosové mléko, vodu, banán a jahody do mixéru a asi minutu mixuju, dokud nevznikne krásně hebké, od jahod narůžovělé smoothie.

Poměr vody a kokosového mléka je možné měnit dle toho, jak husté své smoothie máte rádi. Voda konzistenci naředí. Umím si smoothie představit s jakýmkoliv ovocem, sezónním, zmraženým i exotickým.

Smoothie z kokosového mléka, banánu a jahod

Smoothie z kokosového mléka, banánu a jahod

Když mám chuť na sladké, dávám tenhle rychlý, hustý, osvěžující, sladký, lahodný nápoj.
Prep Time 5 minutes
Total Time 5 minutes
Course Dezert / Dessert, Nápoj / drink
Servings 2 skleničky

Ingredients
  

  • 200 ml kokosového mléka (včetně kokosového tuku, kupuju v plechovce od Alnatura)
  • 50 ml vody
  • 1 banán (větší, zralejší)
  • 6 mražených jahod (v létě čerstvých)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating