Kuřecí prsa v listovém těstě plněná houbami s hořčičnou omáčkou podle Jamieho Olivera

Kuřecí prsa v listovém těstě plněná houbami s hořčičnou omáčkou podle Jamieho Olivera

Ať v kuchyni v Bonnu nebo v Lysé nad Labem, Jamie Oliver inspiruje a někdy i trochu vládne. A když v Bonnu nešéfuje Jamie, tak to bez obtíží přebírá nejen v kuchyni Oliver, náš 5-ti letý syn.

Tohle jídlo bylo jedno z prvních, které jsem podle Šéfkuchaře bez čepice „Dny plné chutí“ připravovala, a okamžitě mě nadchlo. Jednoduché, efektní a ingredience taky nejsou žádná věda. Všechno pěkně ladí.

Začnu houbama. Očistím a nakrájím je nadrobno. Ještě budu potřebovat česnek, takže ten oloupu a zase ho nakrájím nadrobno. Na pánvi rozehřeju olivový olej na vyšší teplotu. Hodím na pánev houby a teplotu zmírním na střední až nižší. Houby míchám a po minutce nebo dvou přidám česnek. Opékám dál asi 10 minut, až houby změknou. Mezitím si pokrájím čerstvou petrželku. Když jsou houby opečené, přidám petrželku, osolím, opepřím, sundám z plotýnky a nechám vychladnout.

Než vychladnou houby, připravím kuřecí prsa. Očistím maso a naříznu ze strany do masa kapsu, abych ji pak mohla houbami naplnit. Maso osolím, opepřím a naplním vychladlými houbami. Kupuju už rozválené listové těsto, takže ho jen rozbalím a rozkrájím na proužky 5 – 7 cm široké. Jinak je potřeba těsto rozválet na tloušťku něco přes půl centimetru. Proužky těsta postupně obalím naplněné kapsy a lehce utáhnu. Proužky se musí vždy aspoň půl centimetru překrývat. Předehřeju troubu na 200 stupňů Celsia a rozšlehám v misce celé vejce. Rozšlehaným vejcem potřu kapsy a v troubě je peču 35 – 45 minut.

Než se kapsy upečou, připravím omáčku. Do kastrůlku dám hořčici, smetanu a při mírné teplotě vařím. Omáčka během 5 – 10 minut zhoustne, dochutím ji solí a pepřem. Kapsy už zezlátly. Potom, co je vyndám z trouby, nechám je pár minut odpočinout. Teprve potom je krájím. Hotovo.

Servíruju rozkrájené a pokapané omáčkou. Jako přílohu mám moc ráda batátové pyré s javorovým sirupem a bramborovou kaši s olivovým olejem.

Kuřecí prsa v listovém těstě plněná houbami s hořčičnou omáčkou podle Jamieho Olivera

Kuřecí prsa v listovém těstě plněná houbami s hořčičnou omáčkou podle Jamieho Olivera

Šťavnatá kuřecí prsa jsou ovoněná a ochucená houbami s petrželkou a schovaná v listovými těstě vonícím po másle. Smetanovo-hořčičná omáčka je dokonalá tečka.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Course Hlavní jídlo / Main Dish
Cuisine Britské / British
Servings 4 osoby

Ingredients
  

  • 170 g čerstvých hub
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 hrst nasekané čerstvé petržele
  • 500 g listového těsta
  • 1 celá vejce
  • 2 vrchovaté polévkové lžíce hrubozrnné hořčice s vínem
  • 140 ml smetany na šlehání

Notes

Kuřecí prsa
Kuřecí prsa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating