Tomův letní jablečný salát

Tomův letní jablečný salát

Tom je boží člověk a od té chvíle, co před několika lety propadl fenoménu jménem Jamie Oliver, je to i boží kuchař. To on je autorem tohoto osvěžujícího letního salátu, i když pravda, je to vlastně salát od Jamieho, jen Tom si ho trochu upravil, protože tak nám prostě chutná víc. Jíme ho jen tak, hlavně v létě, když je vedro, třeba jako dneska.

Příprava zabere jen chvilku. Plátky sucharů nalámu na kousky zhruba o velikosti sousta. My máme rádi žitný knackebrot, ale je jedno, jaký druh se použije. Každý kousek potřu krémovým sýrem nebo pomazánkovým máslem. Hezky je přendám do hlubokého talíře, nastrouhám na ně kůru z ½ citronu a posypu trochu černým pepřem.

Oloupu jablko (mám na slupku alergii, jinak se loupat nemusí), odkrojím spodní část s “bubákem”, aby jablko hezky stálo a nakrájím ho na tenké plátky. Ty pak naskládám na sebe a nakrájím na dílky. Část s jádřincem vyhodím. Vzniklé jablečné kousky pokapu šťávu z ½ citronu, aby nezhnědly.

Pak už jen na připravené namazané suchary naházím rukolu, kousky jablek, zakápnu olivovým olejem a rukou vše jemně promíchám. Hotovo.

Myslím, že k tomuhle salátu příště připravím nějaké dobré maso. Jo, to by šlo, umím si to představit.

Tomův letní jablečný salát

Tomův letní jablečný salát

Prep Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Course Hlavní jídlo / Main Dish
Cuisine České / Czech
Servings 2 osoby

Ingredients
  

  • 4 plátky sucharů žitný knackebrot nebo jiný druh
  • 50 g krémového sýra nebo pomazánkového másla
  • 1/2 citronu kůra a šťáva
  • 1 menší jablko
  • 50 g omyté rukoly
  • 3 - 4 lžíce olivového oleje
  • černý pepř

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating