Čokoládové brownies

Čokoládové brownies

Dlouho jsem měla za to, že upéct čokoládové brownies bude asi těžká věc, ale i tak jsem občas brouzdala po internetu, listovala v knížkách nebo časopisech a pokukovala po “tom svém” receptu na ty krásné, temně hnědé čverečky s lesklým rozpraskaným povrchem, napěchované tou nejlepší čokoládou. Našla jsem, upekla jsem a můj sladký repertoir měl rázem o jednu hitovku navíc.

Nedávno jsem si říkala, že bych s tím sladkým možná měla trochu přibrzdit… no a dostala jsem nápad zrovna ve chvíli, kdy se mi v troubě pekly voňavé čokoládové brownies. Připravila jsem pěkně balíčky pro své kamarády a sousedy. Hezky do celofánu, s mašličkou a jmenovkou. Baví mě dávat dárky. Baví mě balit dárky. Baví mě, když má i dárek příběh. A tenhle sladkej dárek, s láskou pečenej, s láskou balenej a darovanej ho prostě měl.

Nejprve rozpustím tmavou čokoládu s máslem ve vodní lázni a nechám vychladnout na pokojovou teplotu. Mléčnou a bílou čokoládu nalámu hala bala na drobnější kousky. Zapnu troubu na 180°C, na dno pekáčku (použila jsem o velikosti 30×22 cm) dám pečící papír, stěny vymažu máslem.

V misce vyšlehám do pěny vejce s cukrem, lehce vmíchám rozpuštěnou čokoládu, prosátou mouku, kakao a nakonec kousky čokolády.

Těsto vliju do pekáčku a uhladím ho rovnoměrně stěrkou. Šoupnu do předehřáté trouby na střední mřížku a peču asi 30 minut. Když se těsto začne odtahovat od stěn pekáčku a povrch se krásně leskne, je to hotové. Nechám úplně vychladnout, pak nakrájím na čtverečky a snažím se odolat do druhého dne, protože tahle dobrota je lepší rozleželá.

Kamarádům a sousedům brownies chutnaly, dokonce moc a já měla radost, fakt velkou. A tak jsem hned začala hledat novej příběh, jasně, zase sladkej, jak jinak :-).

Čokoládové brownies

Čokoládové brownies

Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course Dezert / Dessert
Cuisine Americké / American

Ingredients
  

  • 200 g hořké čokolády té nejkvalitnější, kterou lze sehnat
  • 50 g mléčné čokolády
  • 50 g bílé čokolády
  • 200 g másla + na vymazání pekáčku
  • 3 vejce velká a opravdu čerstvá
  • 270 g přírodního cukru
  • 80 g hladké mouky
  • 40 g kakaa kvalitního

Instructions
 

  • Třeba jako dárek
    Čokoládové brownies zabalené

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating