Dresink z dijonské hořčice a medu

Dresink z dijonské hořčice a medu

Listový salát pro mě není jen synonymem léta. V zimě si ho dávám sice ne tak často, ale zato s větší „parádou“. Přidávám ořechy, sušené ovoce, slaninu, hrušky, výrazné sýry a kdoví co ještě. Ale v létě si dávám záležet hlavně na dresinku a pak už nic moc nekombinuju.

Dneska se už teplota šplhá ke 30 stupňům, syn obědvá výjimečně ve školce, na trhu jsem koupila směs čerstvých salátových listů s kvítky macešek a nic a nikdo nebrání tomu, abych si dala pauzu a k tomu salát s lehce pikantní zálivkou.

Vždycky listy salátu umyju ve velkém množství vody a usuším je v odstředivce. Můj život dělím na obodbí před a po odstředivce. Bez ní si už život nedokážu vůbec představit. Na míchání zálivek nemám žádný vychytaný designový shaker, takže používám normální zavařovací skleničku nebo ho prošlehávám v misce. Všechny ingredience, teda dijonskou horčici, tekutý med, malinový ocet a olivový olej dám do skleničky. Pořádně zavřu a protřepu dokud se všechno nepropojí. Ochutnám, pak osolím a opepřím. Pokapu salátové listy zálivkou a promíchávám lehce rukama. Nakonec naházím nahoru slunečnicová, dýňová a sojová semínka. Ještě přidám rajče. Hotovo.

A když chci salát ještě vymazlit, tak k tomuhle dresinku se skvěle hodí kozí sýr. Třeba zabalený do slaniny, ochucený provensálským kořením a pak opečený na pánvičce.

Dresink z dijonské hořčice a medu

Dresink z dijonské hořčice a medu

Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Course Omáčka / Sauce
Cuisine Francouzské / French
Servings 2 osoby

Ingredients
  

  • 1,5 polévkové lžíce dijonské hořčice
  • 1,5 polévkové lžíce medu
  • 1 polévková lžíce malinového octa
  • 9 polévkových lžic olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Notes

image

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating