Toasty s kozím sýrem, medem a rozmarýnem

Toasty s kozím sýrem, medem a rozmarýnem

Jak jsem přišla na chuť  kozímu sýru. Když jsem se poprvé otřásla odporem a protočila panenky (a tohle já báječně ovládám) při ochutnání kozího sýru, netušila jsem, že už mě tahle chuť v životě neopustí a stane se věrným druhem při mých kuchyňských dobrodružstvích.

Po prvním šoku jsem se rychle otřepala. Přestože jsem beran, dovedu být pořádně „zabejčená“, obzvlášť  co se jídla týče. Začala jsem zkoušet kozí sýr v nejrůznějších podobách a variacích. Teď  s odstupem času si říkám, že některé byly pěkně divoké. Kozí gouda k vínu, tvarohový kozí sýr, kozí sýr zatepla, kozí sýr s brusinkami, ale pořád to nebylo ono…nakonec mi cestu otevřela kombinace kozího sýru s medem. Takhle jsem přišla kozímu sýru na chuť  a teď  už se třepu u kozího sýru jedině štěstím. Vzhledem k tomu, že někteří členové rodiny jsou alergičtí na kravské mléko a produkty z něj, se kozí sýr zabydlel v našem jídelníčku. Listové saláty se zálivkou z medové hořčice a kozím sýrem ve slanině, salát z červené řepy a kozího sýru, smažený kozí sýr s hruškou, chleba zapečený s cibulovou mameládou a kozím sýrem…

Takhle jsem se vydala na cestu já a jednodušší už to vážně nebude. Nasucho v toastovači nebo v troubě opeču toasty. Potom zlehka pokapu olivovým olejem, obložím kolečky kozího sýru, pokapu medem a posypu rozmarýnem. Ještě zapéct na pár minut do trouby. Hotovo.

 

Toasty s kozím sýrem, medem a rozmarýnem

Toasty s kozím sýrem, medem a rozmarýnem

Jednoduše pár správných ingrediencí.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Course Hlavní jídlo / Main Dish, Předkrm / Appetizer
Cuisine Francouzské / French
Servings 2 osoby

Ingredients
  

  • 1 váleček kozího sýru
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 4 plátky toastového chleba

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating