Chorizo s cizrnou

Chorizo s cizrnou

No vážně, potřebuju jenom 2 suroviny

a pokaždé si pochutnám, jak kdybych v kuchyni kouzlila minimálně celé odpoledne. Většinou připravuju cizrnu s Chorizem jako součást tapas nebo ji máme k večeři s čerstvým chlebem a jakýmkoli jednoduchým listovým salátem.

Tak a teď k tomu zázraku. Rozehřeju pánvičku, ideálně pěkně pomalu na středním stupni. Žádný spěch. Tak já jsem samozřejmě už chtěla přípravu několikrát urychlit, protože hlad má nejen velké oči ale ještě k tomu nemá žádnou trpělivost. Ale to nedopadlo. Chorizo jsem neuhlídala a během vteřiny se přepálilo. Namísto šťavnaté pikantní pochoutky jsem stvořila nepoživatelné spečené hrudky a dým v celém bytě. Takže se uklidním a zpomalím. Na mírně rozehřátou pánvičku nasypu chorizo a 5 minut ho pomalu opékám. Z choriza se uvolní tuk a paprika. Začne to krásně vonět.

Už se mi podařilo koupit jinou než moji osvčenou značku Choriza a hned to nebylo úplně vyladěné. Na volbě choriza záleží. Dá se to ale zachránit, a to takhle, přidám do vypečeného tuku trochu sladké papriky a opekám ji společně s Chorizem. Pak dochutím pálivou paprikou a případně přidám i trochu oleje, ale to jenom kdyby to chorizo bylo nedej bože nějaké prapodivné ultra-light.

Mezitím, co se Chorizo opéká, rozmačkám polovinu cizrny. Používám mačkadlo na brambory nebo co podobného je po ruce, kdyz se ocitnu v cizí kuchyni. Po 5 minutách nasypu všechnu rozmačkanou i nerozmačkanou cizrnu do pánvičky, promíchám a krátce prohřeju. Stačí 3 minuty. Hotovo.

Už jsem zkoušela vylepšovat tenhle recept česnekem, cibulí, rajčaty, paprikou, nejrůznějším kořením, ale bylo to úplně zbytečné, takhle je to pro mě úplně dokonalé.

Chorizo s cizrnou

Chorizo s cizrnou

Prep Time 5 minutes
Cook Time 8 minutes
Total Time 13 minutes
Course Předkrm / Appetizer
Cuisine Mexické / Mexican, Španělské / Spanish
Servings 2 osoby

Ingredients
  

  • 140 g choriza nakrájené na kousky cca 3x větší než je kulička cizrny
  • 1 plechovka cizrny 400g/265g, pořádně propláchnutá

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating